Elk jaar, en altijd tijdens de herfstvakantie, viert Nederland de Week van het Landschap. Een evenement waarbij onze variëteit aan mooie landschappen in het zonnetje wordt gezet en waarin er van alles in de buitenlucht te doen is.

Meer dan 100 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen zijn aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) toevertrouwd. Dit erfgoed is in pico bello conditie. En zoiets moois mag je natuurlijk niet voor jezelf houden, daar mogen zoveel mogelijk mensen van meegenieten. Tijdens de Week van het Landschap van 16 tot en met 31 oktober is er daarom nóg meer te beleven dan anders en zetten we de poorten naar de omgeving extra open.

Al wandelend door het park en de tuin van huis Verwolde ontdek je bijzondere bomen, de naaldbomentuin en de binnentuin. Beleef de hoogtepunten van kasteel en park Cannenburch tijdens een wandeling langs de kasteelgracht. Maak kennis met de geschiedenis en de oorspronkelijke bewoners van het kasteel. Kinderen kunnen in de boomgaard van kasteel Doorwerth appels plukken en er zelf een appelbol van maken. Of heb je zin in 7 eeuwen geschiedenis in 45 minuten? Dan is de rondleiding langs de gracht van kasteel Ammersoyen een aanrader.

Dit is nog maar een kleine selectie uit de vele activiteiten van GLK. Wil je meer informatie over excursies met de boswachter, middeleeuwse ontmoetingen, prinsessenrondleidingen, fietsroutes of familievoorstellingen? Kijk dan voor het hele programma op www.glk.nl/weekvanhetlandschap

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen