De 13 jarige Pepijn Claassen uit Zelhem is 2e geworden op het NK luchtgeweer opgelegd. Als schutter van SIJS Doetinchem was Pepijn uitgenodigd om deel te nemen aan het NK luchtgeweer opgelegd te Emmeloord. Het schieten van 40 kaarten met als doel om bij de laatste 8 te komen voor de finale.

De eerste ronde ging niet best en met de hakken over de sloot wist Pepijn als 8e de finale te halen. De 8 finalisten maakten zich op voor de finale. De finale begon met het schieten van 2×5 kaarten. Pepijn had een goede serie en stond gedeeld eerste. De nummer 8 viel af. Toen de volgende ronde met 2 schoten per schutter. Pepijn schoot een 10,2 en een 9,7 zijn directe concurrent schoot een 10,7 en een 9,4. De nummer 7 viel af. Zo gingen er een paar ronden voorbij en de laatste drie waren over.

Pepijn schoot een 10,2 en een 10,3. Dit was voldoende om door te gaan naar de laatste ronde. De zenuwen begonnen te spelen en Pepijn schoot een 9,4 en 9,3 terwijl de andere finalist 2 tienen schoot. Hiermee eindigde de finale en werd Pepijn 2e op het NK luchtgeweer opgelegd. Met het net bereiken van de laatste 8 tot een 2e plek op het NK. De 1e prijs ging naar Jill van der Haven.

Foto: Niek Claassen