©️ Foto: REGIO8

Medewerkers van Aviko leggen opnieuw hun werk neer, laat vakbond FNV weten. De staking is woensdag 23.00 uur begonnen en duurt volgens de vakbond minimaal vier dagen. Aviko noemt in een reactie de staking ‘buitenproportioneel.’

“Waarom is het buitenproportioneel?”, vraagt werknemer Albert Markerink zich af. “Wij hebben een mondelinge afspraak gemaakt, dat een staking vier uur van tevoren aangeven op tijd is.” De staking is woensdagavond 19.00 uur bekendgemaakt, vier uur later legden de eerste werknemers hun werk neer. “Het is heel gemakkelijk om te zeggen dat het buitenproportioneel is”, aldus Markerink. Volgens een werknemer stonden er donderdagochtend zo’n 75 werknemers voor de poort.

De stakers willen een loonsverhoging van 5,3 procent. Daarnaast willen ze dat hun lonen bij toekomstige cao’s meestijgen met de inflatie. Volgens de werknemer laat de Aviko niks van zich horen. “Dat er geen communicatie is zegt iets over Aviko, moet de actie soms langer?”, zegt Markerink. “Ik vind het sneu.”

Volgens de werknemer komt de productie door de huidige staking zeker in het gedrang: “Ik zie een stuk minder pluimen, de lijnen liggen er gewoon uit.” De staking duurt tot zondag 23.00 uur. Het is nog onduidelijk of er verdere acties komen indien Aviko niks van zich laat horen. “Wat kunnen wij nog meer doen?”, vraagt Markerink zich af.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8