De Zelhemse oud-voetballer Mees Siers is ook komend seizoen assistent-trainer bij De Graafschap. Naast Siers, heeft ook Richard Roelofsen een nieuw contract getekend bij de voetbalclub uit Doetinchem.

De 34-jarige Siers werd dit seizoen als trainer van de Onder 17 doorgeschoven naar het eerste elftal. In het verleden kwam hij als voetballer onder meer uit voor De Graafschap, Helmond Sport en het IJslandse ÍB Vestmannaeyja. Roelofsen is sinds 2009 actief als trainer bij De Graafschap, nadat in 2006 in Doetinchem een einde maakte aan zijn carrière als voetballer. Hij was naast assistent-trainer ook een tijd in dienst als trainer bij de beloften. Daarnaast vervulde hij in 2012 tijdelijk de functie van hoofdtrainer.

“Richard is al vele jaren een vaste waarde met een sterke mening binnen de staf en Mees heeft in korte tijd laten zien een uitstekende aanvulling te zijn van onze trainersgroep”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. “Zij zullen samen de nieuwe hoofdtrainer gaan ondersteunen.” Voor de positie van hoofdtrainer lijkt Adrie Poldervaart nog steeds de beste papieren te hebben. De huidig assistent van FC Groningen was ook vorig jaar zomer in beeld.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: De Graafschap media