Met zakelijke events, een topvoetbalwedstrijd, exclusieve winkels en een prominente plek voor aangepaste sporten is Outdoor Gelderland veel meer dan alleen paardensport. De nieuwe bondscoach van de Nederlandse springruiters, Jos Lansink, heeft zijn focus wel op de topsport en kijkt uit naar het evenement van 15 tot en met 19 juni. “Outdoor Gelderland was altijd één van mijn favoriete concoursen, super georganiseerd en altijd op een mooie locatie. Ik ben blij dat het terug is van weggeweest,” aldus Lansink.

Outdoor Gelderland biedt springpaarden en ruiters de kans zich bij Jos Lansink in de kijker te rijden. Tijdens de Grote Prijs van Outdoor Gelderland zet parcoursbouwer Louis Konickx de hindernissen op een hoogte van 1.55 meter. Slechts vijf centimeter onder het allerhoogste internationale springniveau. Vanaf het moment dat paarden hoger dan 1.45m springen houdt Jos Lansink ze in het vizier.

De tegenwoordig in België woonachtige oud-Nederlander heeft in verschillende rollen al successen ervaren op Outdoor Gelderland. In zijn actieve carrière als deelnemer en trainer, de laatste edities als eigenaar van deelnemende paarden. Het meest recente succes kwam in 2019 toen zijn toenmalige stalruiter Frank Schuttert met Lansinks paard First Lady G derde werd in de voorlopig laatste Grote Prijs van Outdoor Gelderland. Maar dit jaar zal Lansink dus voor het eerst in de rol van bondscoach de ruiters en paarden op het evenement in de gaten houden.

Foto: Wendy Scholten