Zijspancrosser Daniël Willemsen uit Lochem zat als klein jongetje al op de motor en werd maar liefst tien keer wereldkampioen. Maar het crossen gaat niet alleen over rozen, het is topsport en een ongeluk zit in een klein hoekje. Journalist Monique Rademaker uit Silvolde schreef het boek ‘De Kannibaal’ over deze bijzondere, gedreven Achterhoeker.

Besmet door het thuisfront, haar partner en twee zoons, raakte ook journalist Monique Rademaker gefascineerd door de crosswereld. Volgens de mannen bij haar thuis was zijspancrosser Daniël Willemsen de absolute nummer één. Rademaker ontdekte tot haar verbazing dat er ondanks zijn vele prijzen en titels nog nooit een boek over de sportman was gemaakt. De volgende stap was eigenlijk heel simpel: “Toen ben ik gewoon naar hem toegegaan en gevraagd of ik een boek over hem mocht maken. Nou, dat vond ie wel goed”, aldus Rademaker tegen Omroep Gelderland.

De titel ‘De Kannibaal’ verwijst naar de bijnaam van Willemsen. Naar eigen zeggen omdat hij en zijn bakkenist (bijrijder) altijd niets en niemand ontziend van achteren naar voren reden in een wedstrijd. “Maar ook omdat hij in zijn carrière heel wat bakkenisten heeft versleten,”, weet Rademaker inmiddels.

Foto: Omroep Gelderland