© Foto: RTV Ideaal (archief)

13 en 14 juli aanstaande vinden er in Zelhem weer de Zelhemse Zomerfeesten plaats. Ook dit keer niet alleen op zaterdag van 11:00 tot 01:00 uur maar ook op de zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

In de jaren 70 werd er, in het begin door een organisatie bij Dennenlust, gestart met een bakfietsrace. Dit werd een nationale happening voor heel wat jaren daarna met races in verschillende delen van het land. Dit jaar hoopt de organisatie ook weer de bakfietsrace te kunnen organiseren, maar er zijn nog wel 3 teams nodig. De wedstrijden worden in teamverband gehouden. Aanmelden voor de bakfietsrace kan via de website van de Zelhemse Zomerfeesten. De teams die mee willen doen maar geen bakfiets hebben kunnen deze via de organisatie verkrijgen.

Opgave om als team mee te doen kan tot en met zaterdag 6 juli, daarna zal de organisatie bekend maken of de bakfietsrace door kan gaan of niet. Naast de bakfietsen is er nog veel meer vertier voor jong en oud. Vanaf 11:00 uur bruist het centrum van Zelhem en is er onder meer een braderie, diverse optredens op het marktplein, abseilen van de kerk, een kindervrijmarkt.