© Foto: gemeente Lochem

Vrijdagmiddag ontving Peter van Waveren een Zilveren Knoop uit handen van locoburgemeester Lex de Goede van de gemeente Lochem. Peter nam vrijdag afscheid als voorzitter van het Stadshuus.

Het college van B&W van de gemeente Lochem kent de Zilveren Knoop aan hem toe als blijk van waardering voor de bevlogen manier waarop hij in 2015, samen met andere enthousiaste inwoners, de ‘Vereniging het Stadshuus Lochem’ heeft opgezet. Onder zijn leiding heeft de vereniging laten zien letterlijk en figuurlijk een belangrijke centrale ontmoetingsplaats te zijn in stad Lochem.

In 2014 bundelde een initiatiefgroep haar krachten, vastbesloten om het oude gemeentehuis nieuw leven in te blazen als een bruisend Kulturhus. Dankzij de vastberadenheid en visie van Peter van Waveren werd in juli 2015 de oprichting van de “Vereniging het Stadshuus Lochem” een feit. Het nieuwe bestuur, met Peter als voorzitter, stond voor een uitdagende start. Het gebouw kampte met achterstallig onderhoud. Door de sluiting van de Garve was er veel behoefte aan plek in Lochem voor sociale en culturele activiteiten en dat gaf Het Stadshuus een duwtje in de rug.