© Foto: REGIO8

Het KNMI verwacht dinsdag zwaar onweer boven heel Nederland en ook in de Achterhoek. Vanaf 18.00 tot zeker 22.00 uur gaat daarom code oranje van kracht in de hele Achterhoek.

Aan het eind van de middag trekken dinsdag zware onweersbuien vanuit het zuidwesten richting het noordoosten over het land. “Bij deze buien kunnen er zware windstoten voorkomen en plaatselijk veel regen, veel onweer en grote hagelstenen”, schetst het KNMI. “Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan.”

Naar verwachting gaat het rond 21.00 uur los boven de Achterhoek. Voor die tijd is het zomers warm in de Achterhoek. “De temperaturen lopen op tot 29 en lokaal 30 graden”, voorspelt de Achterhoekse weerboer Gerrit Vossers. “Het wordt ook vochtig en daardoor kan het benauwd aanvoelen. De regen- en onweersbuien kunnen lokaal even pittig uitpakken.” Geheel nieuw is deze voorspelling niet, vandaag precies een jaar geleden was toevallig dezelfde weersverwachting.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8