Stichting Gorsselse Zwembaden organiseert van maandag 21 augustus tot en met 25 augustus een Zwem4Daagse. Bezoekers van zwembaden de Boskoele en de Berkel kunnen tijdens deze dagen zwemmen voor een medaille. Op zondag 27 augustus wordt daarnaast ook een Zwemloop georganiseerd bij zwembad de Berkel in Almen.

Deelnemers kunnen kiezen uit 10, 20, of 40 banen per dag, vier dagen lang. De Zwem4Daagse wordt bij beide zwembaden 5 dagen georganiseerd. “Dinsdag kan je ook nog starten, want we gaan altijd uit van 5 dagen. Mocht je een dag niet kunnen dan kan je die inhalen,” aldus Bianca Gardien. Op zondag 27 augustus wordt in zwembad de Berkel daarnaast een Zwemloop georganiseerd. “Tijdens de Zwemloop zwem je 500 meter en je loopt 5 kilometer,” aldus Dirk Kok. Kinderen kunnen ook meedoen. “Kinderen zwemmen 4 banen en die lopen 1 kilometer.” Deelnemers kunnen zich opgeven voor de Zwemloop op de website van het zwembad.

Het einde van het seizoen nadert voor de beide zwembaden, maar de stichting heeft nog veel activiteiten gepland staan voor bezoekers. Zo wordt er onder andere nog een duikclinic gegeven en kan iedereen genieten van het discozwemmen tijdens de Zwem4Daagse. Meer informatie over alle activiteiten in Gorssel en Almen is te vinden op de websites van de zwembaden. “We zijn in ieder geval nog tot en met 3 september geopend. Daarna is het afhankelijk van het weer, het zou zomaar kunnen dat er nog extra dagen aan worden toegevoegd,” aldus Bianca.

© Foto: RTV Ideaal \ Nicole Arendsen