De afdeling Lochem-Laren van De Zonnebloem bestaat dit jaar 40 jaar. Dat werd op 10 November gevierd met een mooi feest voor alle gasten en vrijwilligers in de schouwburg van Lochem. Zo is te lezen op de website van de zonnebloem.

De afdeling Lochem-Laren is een van de bijna 1.100 afdelingen van de Zonnebloem in ons land. De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking. De afdeling Lochem/Laren werd 22 Januari 1981 opgericht. Bij de Zonnebloem afdeling Lochem/Laren zijn op dit moment 38 vrijwilligers actief. Zij bezoeken mensen die behoefte hebben aan contact om samen een spelletje te doen, een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken. Daarnaast organiseren de vrijwilligers activiteiten zoals een bustocht over de bloeiende heide, een filmmiddag of een bezoek aan de Intratuin. De activiteiten worden op diverse manieren gefinancierd. Een keer per jaar worden er loten verkocht, er zijn schenkingen en donaties van diverse instellingen en particulieren. Daarnaast leveren de actie Rabo ClubSupport en de verkoop van goederen op de jaarlijkse braderie en de Goede Doelen markt geld op.

Belangstellenden die zich aangesproken voelen door wat de Zonnebloem doet en zich als vrijwilliger willen in zetten, kunnen contact opnemen met Joke Moricke(0573-401550)of Catholine Koster(06-21263139).

Foto: De Zonnebloem