Dankzij een toekenning van 5 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk krijgt de Achterhoek een flinke ‘boost’ om 900 woningen ‘toekomstklaar’ te maken in de regio. De gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem dienden gezamenlijk vanuit 8RHK ambassadeurs een aanvraag in voor het fonds.

Met het fonds kunnen 900 oudere particuliere woningen in drie wijken in de gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem opgeknapt worden. Totaal wordt 11 miljoen euro geïnvesteerd in en om de woningen met het verduurzamingsplan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt daarvan 5 miljoen bij met het Volkshuisvestigingsfonds. Daarnaast dragen de gemeenten en de Provincie Gelderland bij. De bewoners betalen, afhankelijk van het type maatregelen, tussen de 30 en 70 procent.

”Door deze unieke gecombineerde aanvraag brengen we de regio in balans, want in de Achterhoek hebben steden en dorpen elkaar nodig. Het Rijk bevestigt met deze toekenning dat de Achterhoek een goede woonplek biedt voor de toekomst. Nu we de woningen energiezuinig kunnen maken, is voor veel inwoners straks niet alleen de omgeving, maar ook de eigen woning klaar voor een duurzame toekomst” aldus Mark Boumans, voorzitter 8RHK ambassadeurs.