© Foto: RTV Ideaal

Er komt een aanvullende subsidie voor inwoners die leven in energiearmoede om hun eigen huis beter te isoleren. De gemeenteraad van Lochem heeft voor die mensen in de begroting geld opgenomen.

Deze aanvullende subsidie is bedoeld voor inwoners die een inkomen hebben lager dan 130 procent van het sociaal minimum. Dat zijn mensen die ook recht hebben op energietoeslag. Daarnaast gelden dezelfde voorwaarden als in de vorige regeling. De subsidie is bedoeld voor eigenaren van huizen gebouwd voor 1995, die slecht geïsoleerd zijn. De gemeente Lochem heeft al een subsidieregeling voor woningeigenaren van oudere huizen die hun woning beter willen isoleren. Die subsidie is bedoeld om alle matig of slecht geïsoleerde huizen energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met vloer- of dakisolatie of met het aanbrengen van dubbel glas.

Er is nu ook een extra subsidieregeling voor mensen met een eigen woning en weinig inkomen. Het extra bedrag kan oplopen tot maximaal 2500 euro per woning. De gemeente Lochem helpt inwoners ook om landelijke subsidies voor woningisolatie aan te vragen. Ook maakt de landelijke overheid het mogelijk om goedkoper te lenen. Met de drie subsidies en het Energiearmoede project kunnen inwoners subsidie krijgen voor een groot deel van de investering en verdienen de subsidiemaatregelen in de woning zich zeer snel terug.

© Foto: RTV Ideaal