Cor Heil en pastoor Bouwhuis richtten op 20 december 1963 DOG Baak op. Wie had destijds kunnen bedenken dat het zestig jaar later nog altijd een bloeiende vereniging is met inmiddels 250 leden; 100 volwassenen en 150 jeugdleden. Komend weekend is er speciaal voor genodigden een grote demo in Steenderen om dit te vieren.

De jubilerende vereniging heeft tegenwoordig een belangrijke regionale functie en biedt lessen aan voor iedereen in de leeftijd van 1,5 tot 100 jaar. De lessen worden nog altijd gehouden in het prachtige Concordia in Baak, een bijzonder gebouw wat in de jaren ’60 werd ingericht als gymzaal. “Ons aanbod varieert van ouder- en kindgym tot recreanten- en selectieturnen voor kinderen, van dance workout tot meer bewegen voor ouderen (MBVO) en stoelgym voor volwassenen. We zetten ons als bestuur in om ook de komende jaren voor alle leeftijdsgroepen lessen te kunnen aanbieden. Daarvoor blijven vrijwilligers nodig in het bestuur en als leiding, maar ook voor jurering tijdens wedstrijden en ondersteuning bij activiteiten” aldus voorzitter Christien Veenstra van DOG Baak.

Wat maakt DOG nou DOG? “De ontspannen sfeer en goede organisatie binnen de vereniging zorgen dat ik al lange tijd met heel veel plezier les mag geven bij DOG, en bestuursleden die meedenken. We blijven dicht bij onszelf” aldus rainster Mandy Mennink die zich al vele jaren in voor de turnende dames. Bianca Reindsen, oud-voorzitter, beaamt haar verhaal: “Wat ik mooi vind aan DOG is dat het een vereniging is waar iedereen terecht kan, van jong tot oud.”

© Foto: DOG Baak