Vanaf 31 oktober snoeit Circulus, binnen de kernen van de gemeente Lochem, weer gemeentelijke bomen. De snoeiploegen starten ieder jaar met het werk zodra bomen hun blad verliezen. Het werk duurt enkele maanden en is voor het voorjaar afgerond.

De medewerkers van Circulus snoeien laaghangende takken en verwijderen onder meer dood hout. Het snoeiwerk doen ze verspreid binnen de kernen van de gemeente Lochem. Ze gebruiken daarvoor een hoogwerker. Om veilig te kunnen werken rijdt er, als het nodig is, een mobiele wegafzetting mee. Dat kan voor wat verkeersvertraging zorgen. Soms moeten de medewerkers van Circulus een rijbaan afzetten. Ze geven dit op tijd aan met signaalborden en de afzetting zal van korte duur zijn.

Veel bomen worden tijdens het snoeien ook gecontroleerd op ‘boomveiligheid’. Het is volgens Circulus belangrijk om te weten of bomen nog gezond en veilig zijn voor de omgeving. De controleurs zijn gecertificeerd volgends de BoomveiligheidsControle (BVC). Dit is een landelijke methode.

© Foto: Gemeente Lochem