Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing duurzaam begraven bij natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden

24 mei

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving en ook bij Schapenmeer. We houden van de natuur en willen er graag goed voor zorgen. Tegelijkertijd willen we als mens wellicht een laatste rustplaats midden in deze natuur. Kan dat samen? Waar moeten we dan op letten?

Luuk Assinck, voormalig natuurbeheerder en locatiebeheerder van Schapenmeer, heeft zich daar in verdiept. Vanuit zijn passie ‘natuurlijk begraven’, is hij op onderzoek gegaan naar de gevolgen van begraven. Wat brengen we nu eigenlijk in de grond, hoe kunnen we de natuur zoveel mogelijk beschermen en tegelijk voldoen aan de behoefte van een natuurlijk laatste rustplaats? Soms zijn het lastige keuzes en soms is het een gebrek aan kennis waardoor we wellicht andere beslissingen nemen. Luuk is ook te zien geweest bij het tv programma “factcheckers” waar hij gekeken heeft naar gevolgen van begraven.

Op 24 mei zal Luuk een lezing geven over dit belangrijke onderwerp. U kunt zich hiervoor aanmelden, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De lezing vindt plaats in de (openlucht)boskapel van natuurbegraafplaats Schapenmeer. Dit betekent dat we het weerbericht in de gaten houden. Bij slecht weer, wordt de lezing verplaatst. We laten dit dan aan u weten. Tijdens een kopje koffie na afloop, kunnen we met elkaar napraten.

Gegevens

Datum:
24 mei