© Foto: REGIO8

Het golftoernooi Achterhoeks Open wordt steeds groter. Het toernooi dat plaatsvindt bij golfclub ’t Zelle in Hengelo is speciaal georganiseerd voor amateurgolfers. Het is inmiddels het grootste amateurtoernooi van Nederland. Dit jaar met een recordaantal deelnemers én een bijzondere challenge.

“Wij hebben een kleine driehonderd deelnemers, het grootste aantal sinds het begin van de Achterhoeks Open”, vertelt één van de trotse organisatoren Edwin Brouwer. “Dit jaar is er op de finaledag een speciale Achterhoeks Open XXL, waarbij golfers mee kunnen doen met de hole-in-one challenge. Iedere golfer met een goeie backswing kan meedoen.”

Tijdens de challenge moeten de deelnemers logisch gezien de bal in één keer in de hole slaan. Lukt het je, dan staat er een hele grote prijs te wachten. “Op de finaledag is er op hole acht een Volvo te winnen”, legt Brouwer uit. “De eerste die op die dag een hole-in-one slaat gaat met die auto naar huis.”

Een hole-in-one is echter nog nooit geslagen op het toernooi, toch hoopt de organisatie dit jaar de prijs wel uit te mogen reiken. “Hij is nog nooit gevallen die hoofdprijs, maar wij als organisatie willen natuurlijk dat hij wel een keer valt”, aldus Brouwer. “Mocht die een keer vallen dan levert dat ons natuurlijk veel aandacht op.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8