Op zaterdag 14 januari herleeft de muziek van de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse in Schouwburg Lochem. Om 20:00 uur betreedt de 10-koppige tributeband Amy’s Legacy het podium. Tijdens deze try-out brengt de band een ode aan het leven en de muziek van de veel te vroeg overleden zangeres.

De wereldhits zoals Rehab, Back tot Black en Valerie zullen deze avond niet ontbreken. De band Amy’s Legacy is een bonte mix van muzikanten en zangeressen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de passie voor de muziek van Winehouse. Amy Winehouse evenaren is bijna onmogelijk. “Haar sound is zo uniek, dat ik die verwachting niet kan en ook niet wil scheppen. Wij zijn geen Amy en doen geen Amy, wij brengen haar liedjes zo authentiek mogelijk”, verteld de Lochemse leadzangeres Susanne Abrahams. Het concert vindt plaats in Schouwburg Lochem en wordt met hulp van de schouwburg georganiseerd door het vriendenbestuur. “Het leek ons leuk om naast de activiteiten die we normaal organiseren eens wat anders te doen. Die gelegenheid diende zich aan toen de voorstelling van 14 januari uitviel. Ons medebestuurslid Susanne Abrahams is leading lady van Amy’s Legacy”, laat Joska Groen voorzitter van het vriendenbestuur weten. “Naast een leuke activiteit hopen we zo ook onze vriendenstichting meer onder de aandacht te brengen. We zijn er immers om de schouwburg te ondersteunen.”

‘Amy’s Legacy: A Tribute to Amy Winehouse’ vindt plaats op zaterdag 14 januari 2023. De aanvang van de voorstelling is 20:00 uur. Kaarten zijn te koop via www.schouwburglochem.nl en aan de kassa van Schouwburg Lochem. Prijzen variëren van 6 euro voor jongeren tot 17,50 euro per persoon. Vrienden van de schouwburg krijgen korting.

© Foto: Amy’s Legacy, schouwburg lochem