Op verzoek en in overleg met de provincie Gelderland en gemeente Berkelland worden 12 cortenstalen bloembakken aan de Eibergseweg/Borculoseweg (N822) in Haarlo nog voor het einde van het weekend verwijderd. Deze 12 bakken staan ook in het wegvak waarvan de provincie Gelderland de wegbeheerder is en staan binnen de obstakelvrije ruimte.

”Er is door de gemeente helaas verzuimd om vooraf toestemming van de provincie te vragen voor de uitvoering van dit plan” aldus wethouder Arjen van Gijssel. De stalen bakken staan te dicht op de rijbaan en daardoor is er te weinig obstakelvrije ruimte. Dat is niet voldoende veilig en er zijn ook al enkele ongelukken met de bakken gebeurd.

Donderdag wordt het plantgoed eruit gehaald en vrijdag en zaterdag worden de bakken opgehaald. De plekken waar de bakken gestaan hebben worden zoveel mogelijk met tegels weer bestraat. Haarloos Belang gaat de komende tijd samen met wegbeheerders en verkeerskundigen van de Provincie Gelderland en de gemeente Berkelland kijken wat de mogelijkheden zijn voor een plan dat veilig en financieel haalbaar is.

“Heel spijtig en vervelend, dat met alle goede bedoelingen om Haarlo verder te helpen met dit plan, niet alle facetten goed zijn onderzocht. Ik hoop dat er samen met de provincie en de gemeente uiteindelijk toch een plan uitkomt dat verkeersremmend werkt en het dorp op een veilige manier verfraait” aldus wethouder van Gijssel.

© Foto: RTV Ideaal (archief)