Woensdagavond stond de uitzending van Achterhoek Totaal politiek Lochem in het teken van de film “Hier ben ik”. Deze film gaat over twee jonge vrouwen die verliefd op elkaar worden. Homoseksualiteit lijkt taboe in de kerk.

Op paarse vrijdag, 8 december, is de film te zien in de Remonstrantse Kerk in Lochem. Op deze dag wordt gevierd dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht gender (identiteit) of seksuele oriëntatie. De film is onderdeel van het project “Ik ben….. goed zoals ik ben” dat is bedoeld om mensen te laten nadenken over wie of wat ze zijn, gesprekken op gang te brengen en verhalen te delen. De gemeente Lochem is éen van de Achterhoekse gemeenten die zich hebben aangesloten bij dit project.

Te gast in de studio waren Alleke Wieringa, dominee van de Remonstranten Lochem-Zutphen; Beer Swildens, betrokken bij de film “ Hier ben ik” en mede-oprichter van het project “Ik ben…. goed zoals ik ben”; Wendy Goodin, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Lochem, een van de Achterhoekse gemeenten die zich hebben aangesloten bij dit project. Er werd enthousiast gesproken over deze campagne-activiteiten, die volgend jaar een vervolg gaan krijgen.

De film is vrijdag 8 december te zien in de Remonstrantse Kerk Lochem. De film begint om 11:30 uur en duurt tot 12:15 uur. De kerk is open vanaf 11:00 uur en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

© Foto: RTV Ideaal