Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege de concurrentie van andere festivals. Organisator De Feestfabriek schuift het festival op naar 13, 14, 15 en 16 juni, de locatie blijft Kasteel Oolde.

“De maand juni is gewoon een hele drukke maand”, meldt een woordvoerder van De Feestfabriek over de reden om op te schuiven. In het eigenlijke weekend was er vanuit de Achterhoek onder meer concurrentie van Reurpop in Ruurlo. “We zijn gaan kijken waar de meeste concurrentie zit, waar de meeste andere festivals zitten”, legt de woordvoerder uit over de keuze voor 13 tot en met 16 juni. “Dit is dan toch het meest kansrijke weekend.”

De nieuwe datum vloeit voort uit een intern onderzoek naar het festival. Vanwege tegenvallende kaartverkoop zoekt De Feestfabriek manieren om Mañana Mañana beter in de markt te zetten. “Dit is wel een van de gevolgen daarvan”, bevestigt de woordvoerder. “Verder kijken we naar hoe we het programma geestverrijkender kunnen maken met interessante ontdekkingen. Er zitten nog wel wat dingen in het vat.”

De kaartverkoop voor het festival gaat op 1 februari in het nieuwe jaar van start. Vorig jaar kwamen een kleine 25.000 bezoekers naar het festival toe. De line-up voor de komende editie wordt komt vanaf januari naar buiten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8