Op een weergaloze pronkzitting is prins Moreno (Haller) de 1e gepresenteerd als prins van CV de Nöttekrakers uit Braamt. Met zijn motto: ‘Wi-j blieven positief!’ zal hij samen met zijn adjudanten Nick Arendsen en Rick Kinnaer een jaar regeren over alle Nöttekrakers en Nöttekrakerinnekes.

Voor het eerst werd de pronkzitting gehouden in MFA ‘De Braempt’, de nieuwe residentie van de Nöttekrakers. In een bomvolle zaal lieten Cor en Don alle toeristische hotspots van Braamt de revue passeren. Waarna per vliegtuig Prins Moreno de 1e ingevlogen werd.

De feestvierders hebben kunnen genieten van verschillende buuts en acts waarbij het gastoptreden van Shanti Bosman (de vriendin van Prins Moreno de 1ste) van dansgroep Revolution zeer in de smaak viel. De prins en zijn adjudanten hadden tijdens de pronkzitting nog een aantal vaccinaties voorbereid die onder de naam ‘Spuit 11’ aan het publiek werden uitgedeeld.

Dat MFA ‘De Braempt’ de nieuwe residentie is was uiteraard een primeur maar een nog grotere primeur was de opkomst van jeugdprinses Jamie (Tuit) de 1e. Voor het eerst sinds het bestaan van de Nöttekrakers was het dit jaar ook voor meisjes mogelijk om zich op te geven als prinses en dit werd dan ook massaal gedaan. De nieuwe jeugdcommissie had heel veel werk gestoken in een geweldige jeugdpronkzitting. Met een spectaculaire aflevering van ‘Het Jachtseizoen’ werd de pronkzitting geopend.

© Foto: CV de Nöttekrakers