© Foto:

Wimar Jaeger is door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen.

De heer Jaeger is 57 jaar, lid van D66 en was tot voor kort waarnemend burgemeester van de gemeente Scherpenzeel. Daarvoor was hij onder meer waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan, en wethouder en loco-burgemeester van Hilversum. Deze bestuurlijke ervaring combineert hij met ruime ervaring in het management van verschillende multinationals. Mevrouw Annemieke Vermeulen is per 23 december 2022 gestopt als burgemeester van de gemeente Zutphen. John Berends heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Zutphen besloten om Wimar Jaeger per 1 februari 2023 te benoemen voor minimaal 1 jaar.

Wimar Jaeger is een ervaren bestuurder die in zijn carrière meermaals heeft laten zien op een aanmoedigende en toegankelijke wijze partijen tot elkaar te kunnen brengen en te verbinden. Zijn stijl wordt gekenmerkt als besluitvaardig, betrokken en verbindend. Vanwege zijn ervaring en persoonlijke kwaliteiten zien zowel de gemeente Zutphen als de commissaris van de Koning hem als de juiste kandidaat voor de gemeente. Wimar Jaeger is zeer gemotiveerd en zal zich gedurende zijn waarneming met name richten op het verbeteren van de politiek bestuurlijke verhoudingen en de integriteit binnen de gemeente Zutphen.

© Foto: Gemeente Zutphen