Binnenkort start Buddy to Buddy Bronckhorst een nieuwe matchingsronde. De organisatie zoekt mensen die in vier maanden tijd een nieuwe dorpsgenoot, iemand die naar Nederland gevlucht is, willen leren kennen. Samen ga je leuke dingen doen en leer je elkaars cultuur kennen. Op 31 januari om 19.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het restaurant van gemeente Bronckhorst aan de Elderinkweg 2 in Hengelo. De avond is vrij toegankelijk en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het initiatief.

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en statushouders aan de inwoners van gemeente Bronckhorst op basis van gelijkwaardigheid. Hiermee gaan ze enerzijds het sociale isolement onder vluchtelingen tegen en vergroten ze anderzijds de betrokkenheid van Nederlanders bij de integratie van hun nieuwe dorpsgenoten.

‘’Elke derde dinsdag van de maand organiseren we het Buddycafé bij Zandewierde in Hummelo. Gewoon gezellig een spel spelen, even koffie drinken of kletsen. Het is mooi te zien hoe mensen daar hun sociale netwerk vergroten en elkaar nog beter leren kennen. Van daaruit ontstaan weer allerlei nieuwe ideeën voor activiteiten, zoals een avondje bowlen” laat projectcoördinator Marjolein Jansen enthousiast weten.

© Foto: Buddy to Buddy Bronckhorst