Foto: REGIO8

Door de staking van het personeel van vervoerder Arriva rijden er vrijdag geen treinen van die vervoerder in de Achterhoek. Reizigers in het Achterhoekse openbaar verkeer ondervinden grote hinder van de staking, treinen van Breng rijden overigens wel.

“Vanochtend is nog geprobeerd om een passende treindienstregeling te maken met de collega’s die wel wilden werken vandaag”, laat vervoerder Arriva vrijdagochtend vroeg weten. “Maar helaas is dit op zo’n korte termijn niet gelukt waardoor we geen treinen kunnen laten rijden.” Op het traject tussen Winterswijk en Doetinchem rijden daarom vrijdag geen treinen, tussen Doetinchem en Arnhem rijdt alleen de trein van vervoerder Breng tot 20.00 uur.

Ook over de vertrektijden van de bussen kan de vervoerder geen garantie bieden, zo vallen veel ritten op het laatste moment uit. “Ons advies is dan ook om zeer kort voor vertrek de reisplanner te checken om te zien of de bus wel of niet rijdt”, laat de vervoerder weten. “De buurtbussen van Arriva rijden overigens wel gewoon.”

De werknemers van Arriva staken vrijdag na een oproep van vakbond VVMC. Zij roepen personeel op om het werk neer te leggen omdat door werkgevers nog geen gehoor gegeven is aan de eisen. “We moeten blijven doorvechten voor een goed cao”, aldus Wim Eilert van de VVMC bij Omroep Gelderland. “De kosten voor energie en het dagelijks levensonderhoud zijn enorm toegenomen, de inflatie is nog steeds heel hoog.” Volgens Eilert moet dat door de werkgevers gecompenseerd worden.

Alle praktijklessen van het Graafschap College gaan vrijdag niet door wegens de staking. Studenten krijgen digitaal les. Het overgrote deel van de studenten krijgt online les. Examens op locatie gaan wel door, maar er wordt ook een extra ‘examenkans’ geboden aan leerlingen die niet naar school kunnen komen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8