© Foto: RTV Ideaal (archief)

Maria Genova, schrijver en journalist geeft op vrijdag 20 januari bij KunstKring Ruurlo een lezing over Cybercrime. De lezing begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Elke dag weer verschijnen er in de media verontrustende berichten over cybercrime. Massale aanvallen van hackers maken de dienstverlening van grote organisaties compleet onbruikbaar. En sluwe criminelen gaan aan de haal met privacygevoelige informatie zoals wachtwoorden en persoonsgegevens. Al dit soort zaken hebben verstrekkende gevolgen. Particulieren verliezen de inhoud van hun spaarrekening en bedrijven zien door schade miljoenen in rook opgaan. Ook oorlogen worden gevoerd door het inzetten van cybercriminaliteit. Daarom heeft KunstKring Ruurlo Maria Genova uitgenodigd om over cybercrime te komen vertellen, zodat een ieder beter inzicht krijgt hoe hackers te werk gaan.

Maria Genova werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland.

© Foto: RTV Ideaal