Music Support Gelderland is een fonds voor Gelderse muzikanten, opgezet door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland. Per artiest kan er maximaal 1000 euro worden aangevraagd voor een volgende stap op artistiek of zakelijk vlak. In 2022 werd er op deze manier ruim 38.000 euro geïnvesteerd in Gelderse muziekmakers, wegens succes gaat de regeling ook in 2023 van start.

In 2022 klopten zo’n 140 Gelderse artiesten aan voor een bijdrage uit het fonds. Een commissie van muziekprofessionals koos op basis van hun plan 40 Gelderse artiesten die ieder maximaal 1000 euro ontvingen van Music Support Gelderland. Hiermee konden zij gericht investeren in bijvoorbeeld videoclips, studiotijd, coaching of artwork om zo écht verder te komen met hun eigen muziek. Bij de toekenningen zaten artiesten uit diverse muziekgenres en verschillende hoeken van Gelderland.

Vanaf 12 januari tot en met 7 maart 2023 is de eerste ronde van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten uit Gelderland hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. Deze bestaat uit Rocco Hueting (Cultuurfonds Gelderland, De Staat), Jeffrey Neijs (Powerplug NL), Niels Leferink (Luxor Live), Wim Koens (BRUT), Vanity Roxane (The FemDem, Open Source Radio) en Twan Spierings (Astrant Ede). In 2023 vinden er in totaal vijf aanvraagrondes plaats en is er circa 50.000 euro beschikbaar.

© Foto: Music Support Gelderland