De jubileumeditie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek wordt dit jaar groots aangepakt. Met veertig unieke locaties en tachtig artiesten die willen spelen hoopt organisator Roel Stoltenborg op zaterdag 18 november de voorgaande edities van het muziekevenement te overtreffen.

“Dit jaar is de tiende editie, het is echt de kroon op ons evenement”, zegt Stoltenborg, die ziet dat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek leeft onder muzikanten. “Vroeger moesten wij er aan trekken en iedereen zelf opbellen, nu komen de mensen zelf naar ons toe.” De veertig locaties en de aanmeldingen van muzikanten staan echter nog niet vast, volgens de organisator moeten sommige artiesten nog aan locaties gekoppeld worden. “Ten opzichte van vorig jaar hebben wij nu hetzelfde aantal artiesten en locaties, maar daar gaan we nog overheen”, aldus Stoltenborg, die aangeeft dat zestig optredens vast staan, sommige bandjes treden vaker dan één keer op.

Net als bij voorgaande edities is er geen gebrek aan unieke locaties waar bezoekers binnen kunnen wandelen. Er zullen optredens plaatsvinden bij onder andere Kapper Jeroen in Doetinchem, Wim’s Muziekkelders in Doetinchem en Winterswijk, in een rijdende Arriva-trein en bij Radio Ideaal. “Mensen hebben zelfs hun eigen woonkamer vrijgegeven voor optredens”, aldus Stolenborg. “Er zijn ook optredens in de Bandjesfabriek in Lochem, zij maken ouderwetse opnames op cassettebandjes.” De gemaakte opnames mogen artiesten vervolgens zelf verkopen.

Volgens de organisatie is er dit jaar ook geen gebrek aan artiesten. Met ruim tachtig aanmeldingen zit er voor iedereen wat tussen. Van punk tot hiphop, je kan het zo gek niet bedenken of het komt aan bod. “Dan Mango doet mee, die hebben de Achterhoekse bandcompetitie gewonnen”, vertelt Stoltenborg. “Daarnaast hebben wij Chris Hero Jack, dat is echt een opkomende band. Die kunnen in mijn ogen echt wat worden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: Rene Moorman