Storm Ciarán heeft donderdag voor weinig grote problemen gezorgd in de Achterhoek. Hulpdiensten kregen vooral meldingen binnen over omgevallen bomen op fietspaden en wegen. Er is door de storm niemand gewond geraakt in deze regio.

“Als brandweer was het te behappen, er is niet veel bijzonders gebeurd”, aldus Marijke Winkeler, woorvoerder van de Veilgheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Dat de Achterhoek niet zwaar geraakt is, merkt de VNOG ook aan het aantal meldingen dat binnen is gekomen. “Er zijn in de Achterhoek in totaal 32 meldingen gemaakt, deze gingen voornamelijk over omgevallen bomen en takken”, bevestigt Winkeler. “Onze brandweerposten waren meer op pad dan normaal, maar veel minder dan met storm Eunice.”

Eunice raasde in februari 2022 over het land. In heel Gelderland werden toen meer dan vierhonderd meldingen gemaakt, bij storm Ciarán waren dit er maar 72. Dit komt mede door de kracht van windstoten. Bij storm Eunice was de krachtigste windstoot in de Achterhoek bijna 119 km/u, nu was dat 75 km/u. Ook de hoeveelheid regen viel mee volgens het VNOG: “Wij hebben bijna geen meldingen van wateroverlast gekregen, wij konden erg goed merken dat het minder regende in onze regio.

Toch was er wel sprake van wat overlast in de Achterhoek. Een afgebroken tak blokkeerde een fietspad langs de Oude IJsselweg in Ulft, ter hoogte van de Berghseweg, waardoor fietsers hun weg niet konden vervolgen. Op de kruising van de Walseweg en de Munsterweg in Gendringen waaide er een boom op het wegdek. De brandweer wist zonder problemen beide obstakels te verwijderen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl