De Graafschap huurt aankomende seizoen de Sloveense spits David Flakus Bosilj. De 21-jarige aanvaller komt over van het Italiaanse Hellas Verona, de Doetinchemmers hebben een optie tot koop bedongen.

“David komt vanuit onze scouting en is een aanvaller die zowel op links, rechts alsook in het centrum kan spelen”, aldus technisch directeur Peter Bijvelds. “David is een positief, agressief type met een natuurlijke drang naar de goal. Tevens heeft hij in Italië en als international van Jong Slovenië relevante ervaring opgedaan.” Vorig jaar werd de spits door Hellas Verona verhuurt aan NK Bravo uit zijn vaderland. Flakus Bosilj heeft Slovenië in verschillende jeugdelftallen vertegenwoordigd. Hij speelde tot zo ver zeventien wedstrijden voor de Onder-21 en wist daarin drie keer te scoren.

“Toen de gesprekken serieus werden was ik direct heel enthousiast”, laat de nieuwste aanwinst weten. “Nu de overgang rond is, ben ik heel erg blij om hier te zijn. Ik kijk uit naar deze mooie uitdaging en heb zin om alles te geven voor deze prachtige, grote club.” Flakus Bosilj is de tweede aanvallende versterking in korte tijd, donderdag werd Mimoun Mahi gepresenteerd.

© Foto: De Graafschap Media