De Graafschap trapt vrijdagavond een nieuw seizoen in de eerste divisie af op de eigen Vijverberg in het thuisduel met ADO Den Haag. De teruggekeerde hoofdtrainer Jan Vreman kijkt met een goed gevoel vooruit op de eerste wedstrijd van het seizoen.

“We hebben een voorbereiding gehad waarin wij graag dingen wilden zien in wedstrijden en dat is er ook uitgekomen”, aldus Vreman. “En dan gaan we zien hoe dat morgen gaat.” In de voorbereiding waren de resultaten verschillend. Zo werd er gewonnen van Tweede Divisionisten Quick Boys en de Treffers maar gingen de Superboeren onderuit tegen competitiegenoten FC Den Bosch en FC Groningen. Toch overheerst er optimisme bij de Achterhoekse oefenmeester: “Ik denk dat het team er goed voorstaat, in zoverre dat wij weten wat we willen en daar zijn we heel hard mee bezig geweest.”

Op de afsluitende training op de velden van AD’69 in Aalten mocht Vreman een nieuwe aanwinst ontvangen. Aanvaller Mimoun Mahi tekende donderdag voor drie jaar bij de Superboeren. “Het voelt heerlijk om weer onderdeel te zijn van een team en om weer lekker te voetballen”, aldus Mahi die gelijk van zijn medische keuring naar het trainingsveld ging. “Ik was net klaar dus ik kwam helaas vijf minuten te laat, ik moest mij nog even haasten.”

Vreman is blij met de komst van de ervaren aanvaller. “Het zal een dragende speler voor ons moeten zijn”, schets de trainer. “Ik denk dat hij technisch vaardig is en mensen vrij voor de goal kan zetten en ook zelf kan scoren.” Of de kersverse Superboer morgen in actie komt is nog niet zeker. “Hopelijk kan ik volgende week gewoon lekker minuten maken, daar focus ik mij op”, aldus de tweevoudig Marokkaans international. “Maar misschien morgen al, je weet maar nooit.”

Over de verdere invulling van de selectie wilde Vreman nog niks prijsgeven, ook nog niet welke speler morgen de aanvoerdersband draagt. In de voorbereiding zat de band bij verschillende spelers om de arm. “Ik kan alles wel vertellen en ook welke opstelling in mijn hoofd heb zitten, maar dat doe ik op dit moment nog niet”, aldus de trainer. “Dat wil ik eerst aan de groep aangeven en dan aan de rest.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8