De Graafschap heeft het laatste oefenduel in voorbereiding op het seizoen 2023-2024 met 3-1 gewonnen van De Treffers. Op Sportpark ’t Elderink in Hengelo scoorden Jerry van Wolfgang (twee keer) en Sam Bisselink voor de Superboeren, Levi Titulaer deed wat terug voor de gasten uit Groesbeek.

Bij De Graafschap verdedigde de nieuwe doelman Thijs Jansen in de eerste helft het doel. Het duel ging aardig gelijk op, maar toch was het De Graafschap dat op voorsprong kwam. Vlak nadat Hamza Bouihrouchane de 1-0 leek aan te tekenen was het proefspeler Jerry van Wolfgang die na een goede aanval de openingstreffer op het bord zette. Van Wolfgang zorgde ook voor de 2-0. Sam Bisselink had hierin een groot aandeel omdat hij De Treffers-doelman Niels Kornelis onder druk zette en de doelman de bal tegen de aanvaller van De Graafschap schoot. Van Wolfgang pikte het leder op en kon vervolgens vrij naar de lege goal lopen en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van de middag.

Na de thee wisselde De Graafschap een drietal keer, maar bleef het spelbeeld onveranderd. De Treffers probeerde het wel en had ongeveer net zoveel balbezit, maar toch waren het de Superboeren die opnieuw doel troffen. Na een goede onderschepping van Stan Wevers op het middenveld, kwam Blnd Hassan aan de bal. De aanvaller hield het overzicht en zag zijn collega Bisselink in nog betere positie staan. Bisselink omspeelde doelman Kornelis en schoot zo de 3-0 tegen de touwen. Enkele minuten later deed De Treffers nog wel wat terug, toen Levi Titulaer na een scherpe voorzet vanaf rechts het laatste tikje gaf.

De Graafschap opent het nieuwe seizoen aanstaande vrijdagavond in eigen huis tegen ADO Den Haag.

© Foto: De Graafschap Media