De Graafschap heeft op bezoek bij FC Den Bosch het één na laatste oefenduel voor de start van de competitie met 2-1 verloren. Na een 2-0 ruststand, door doelpunten van Kacper Kostorz en Nick de Groot, zette Jeffry Fortes vanaf de strafschopstip de 2-1 eindstand op het bord.

De Graafschap begon slecht aan het oefenduel met de Boschenaren. Al na zes minuten keken de Superboeren tegen een achterstand aan toen FC Den Bosch-spits Kacper Kostorz raakt knikt uit een hoekschop. Ook daarna was het vooral FC Den Bosch dat de boventoon voerde en De Graafschap die er te weinig tegenoverstelde. Toch kwamen de Superboeren nog tot drie kansen, maar deze waren net niet besteed aan onder andere Anis Yadir en Elie Raterink. Zo’n tien minuten voor de rust scoorde FC Den Bosch opnieuw door balverlies in de opbouw van De Graafschap. Nick de Groot wist er uiteindelijk wel raad mee en scoorde de 2-0.

Na rust was De Graafschap de wat meer bovenliggende partij, zonder daarbij goed te spelen. Basar Önal was alert op een bal die afgeslagen werd. Hij zette een sprint in en was eerder bij de bal dan de verdediger, die zijn tackle al had ingezet. Önal werd gevloerd en verdiende zo een strafschop voor De Graafschap. Aanvoerder Jeffry Fortes bleef vanaf de stip koel en schoof de bal hard binnen in de 57ste minuut: 2-1. Dat betekende tevens de eindstand. De Graafschap was via de bedrijvige Jerry van Wolfgang nog het dichts bij de gelijkmaker. De proefspeler, die eerder al zeer verdienstelijk in het blauw en wit speelde, scoorde zelfs, maar werd afgefloten voor buitenspel. Ook FC Den Bosch kreeg nog enkele kansen, maar wist de trekker niet verder over te halen.

© Foto: De Graafschap Media