Om de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegen te gaan is het gebruik van plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 bij evenementen zoals voetbalwedstrijden door de overheid verboden. Daarom wordt in stadion De Vijverberg vanaf de Open Dag op 5 augustus 2023 overgegaan op duurzame drankbekers. De huidige wegwerpplasticbekers worden vervangen door herbruikbare hard cups.

”Door over te gaan op herbruikbare hard cups onderstrepen we onze ambities als het gaat om een duurzamer en schoner stadion. Zo kunnen we, samen met de supporters, nu al het verschil maken. Ter vervanging van het wegwerpplastic introduceren we eigen bekers. De bekers zijn ontworpen in De Graafschap-stijl en staan in het teken van ons zeventigjarig bestaan” aldus de woordvoerder van De Graafschap.

De nieuwe, stevigere bekers kunnen meer dan één keer gebruikt worden. De Graafschap is trots op deze belangrijke en duurzame vernieuwing en heeft alle vertrouwen in de medewerking van supporters om het stadion schoon te houden.

© Foto: De Graafschap Media