De Graafschap heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van het seizoen 2023-2024 gelijkgespeeld. Het duel met ADO Den Haag in eigen huis leverde een 0-0 gelijkspel op.

Op de eigen Vijverberg debuteerden Levi Schoppema, Donny Warmerdam en Blnd Hassan in het basiselftal van de Superboeren. De eerste kans was voor tegenstander ADO Den Haag, dat via Henri Koudossou gevaarlijk werd. Doelman Mees Bakker had echter een prima redding in huis. Nadat De Graafschap enkele speldenprikjes uitdeelde via Basar Önal en Devin Haen was de eerste grote kans voor Hassan.

In de 47e minuut belandde een afgeslagen hoekschop van Alexander Büttner bij Warmerdam, die vervolgens uithaalde en zag dat Wentges redding bracht. Na een verkeerde terugspeelbal van Jeffry Fortes kon ADO-spits Henk Veerman richting doel, maar Bakker was op zijn hoede en redde goed. Brittijn leek met een inzet van dichtbij op weg naar de 1-0. Wentges voorkwam met één hand dat Brittijn kon scoren.

Zes minuten voor het einde probeerde Tyrese Asante het met een schot van afstand. Bakker pareerde de uithaal van de ADO-middenvelder uitstekend en hield de Superboeren op 0-0. Invaller Jan Lammers kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar Wentges tikte de bal over het doel.

© Foto: De Graafschap Media