© Foto: REGIO8

De Jeugd van Tegenwoordig, Rowwen Hèze en DeWolff zijn drie van de 44 nieuwe namen die de Zwarte Cross donderdag heeft bekendgemaakt voor de editie van 2024. Ook het Ettens Mannenkoor staat tussen de lijst met nieuwe acts.

“Nostalgisch meeblèren met de Jeugd van Tegenwoordig of de splinters uit je klompen dansen bij Rowwen Hèze”, zo kondigt de organisatie de komst van de Nederlandse acts aan. Naast de rapformatie en de Limburgse band staan ook De Paloma’s, Natte Visstick en DeWolff op de line-up. Eerder werd de komst van Armin van Buuren, IlseDeLange, Boh Foi Toch, Status Quo en Joost, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival al aangekondigd door de Feestfabriek. Het festival wordt gehouden van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli.

Een bijzondere blikvanger tussen de nieuwe namen is het Ettens Mannenkoor. “Dat is echt super”, aldus Niels Berendsen, voorzitter van het koor. “Dit is voor ons als koor een bewijs dat we op de goede weg bezig zijn.” De Achterhoekse zangers treden samen op met het G-orkest uit Eibergen, een groep muzikanten met een beperking. “Het is een fantastisch podium om te laten zien dat zingen in koor verband heel gaaf is en dat het ook kan verbinden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8