Een 25-jarige man uit Doetinchem is donderdag door de rechtbank in Zutphen schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling. Hij heeft een gevangenisstraf van negentig dagen opgelegd gekregen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk aldus REGIO8.

De man was vorig jaar oktober in het Brabantse Schijndel betrokken bij een incident. Hij sloeg meerdere keren met zijn vuist tegen het hoofd van het slachtoffer. Ook trapte hij op deze persoon in, terwijl hij verzwaarde werkschoenen droeg. Het slachtoffer mocht volgens de rechtbank van geluk spreken er geen sprake is van ernstig letsel. De Doetinchemmer hoeft nu niet terug naar de gevangenis, maar moet zich tijdens zijn drie jaar durende proeftijd wel aan enkele voorwaarden houden, waaronder een behandeling bij een instelling.

De rechtbank heeft daarnaast een taakstraf opgelegd van 180 uur. De straf die de rechtbank heeft opgelegd is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Tot slot moet de man ook een schadevergoeding van 1.500 euro aan het slachtoffer betalen.

Foto: REGIO8