Zin in een gezellige dag in de natuur? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Samen iets terug doen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Ook in de Achterhoek werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen.

Op verschillende plekken in de Achterhoek wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan vrijwilligers in Halle aan de slag langs het Boelekeerlspad. “Dit wandelpad voert door prachtige nieuwe natuur in natuurgebied Heidenhoekse Vloed. Een gebied met unieke flora en fauna dat jaarrond door vele wandelaars wordt bezocht.” Je kunt hier meehelpen met het verwijderen van opslag langs het pad en het opschonen van een begroeide terp. Ook op het ‘Stelkampsveld’ tussen Barchem en Borculo gaan vrijwilligers aan de slag.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

Foto: LandschappenNL