Het dorpshart van Steenderen staat een opknapbeurt te wachten. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een totale investering van 1,2 miljoen euro, waarmee de kern moet veranderen in een verblijfsdorp.

Het Marktplein, de J.F. Oltmanstraat en de Burgemeester Smitstraat in de kern gaan op de schop. Zo wordt de bestrating van het plein bij de kerk aangepast, door anderskleurige stenen moet het lijken alsof er een rivier loopt. Deze plannen zijn in overleg met inwoners tot stand gekomen. Door de investering moet het hart van het dorp meer aantrekkingskracht krijgen. Het moet daarbij van een doorgangsdorp veranderen in een verblijfsdorp. Eerder had de gemeenteraad al acht ton vrijgemaakt in afwachting van de concrete plannen voor het gebied.

Namens de volledige gemeenteraad nam nestor Johanna Bergervoet (PvdA) het woord: “Het is uniek dat ik een politiek standpunt namens alle fracties mag verwoorden. Het plan dat voorligt, het resultaat van al die uren overleggen, is een prachtig plan. Een plan waarmee we unaniem instemmen en waarmee we de inwoners van Steenderen van harte feliciteren.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8