Het contract van trainer Dirk Sparidans bij Active Living Orion is met twee jaar verlengd, zo schrijft REGIO8. De voormalig Nederlands international is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Doetinchemse volleyballers.

”We zijn erg blij mee met deze contractverlenging” aldus voorzitter Wijnand Geerdink. “Het bevalt goed van beide kanten en afgelopen week hebben we er een klap op gegeven.” De intentie om met elkaar door te gaan is al enige tijd geleden uitgesproken. Orion is onder Sparidans bezig aan een sterk seizoen. In de competitie zijn de Doetinchemmers de ongeslagen koploper, terwijl in de Europese CEV Cup de achtste finale bereikt. Ook is de ploeg nog altijd actief in de nationale beker.

Sparidans was afgelopen zomder de opvolger van voormalig Orion-volleyballer Joris Marcelis. Eerder was de Noord-Brabander onder meer assistent-trainer bij de dames van Volley Tilburg en het Zwitserse nationale team. In zijn actieve carriere kwam Sparidans 114 keer uit voor het Nederlandse team. Hij was de libero van Oranje tijdens het Wereldkampioenschap in 2018. In 2019 stopte hij met topvolleybal.

Foto: REGIO8 (archief)