© Foto: gemeente Winterswijk

Meer dan 200 bezoekers bezochten afgelopen donderdag de Erfgoeddag Oost Achterhoek. Een grote opkomst, wat zorgde voor een gezellige drukte in het indrukwekkende scholtenhuis en de bijbehorende schoppe van Landgoed Vriezenhuis in Winterswijk Woold. De Erfgoeddag werd georganiseerd door gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk.

Het brede aanbod van presentaties en activiteiten werd positief ontvangen. Van een presentatie over inwonersparticipatie, een workshop over erftransformaties tot een excursie met een ecoloog/ cultuurhistoricus; er was voor iedereen wat te vinden dat aansloot bij de persoonlijke interesse. De enthousiaste reacties en de actieve deelname van de bezoekers aan de verschillende deelsessies zorgden voor een ontspannen dag waarop kennis werd gedeeld, inspiratie werd opgedaan, contacten werden verstevigd en nieuwe werden gelegd.

De drie gemeenten organiseerden deze erfgoeddag onder andere om samen met inwoners en samenwerkingspartners terug te blikken op de resultaten die tot stand zijn gekomen door de samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed. Sinds 2017 voeren ze een gezamenlijk erfgoedbeleid onder de naam ‘Wi-j doet ’t samen’ en werken ze samen aan allerlei projecten in Oost Achterhoek.