De eerste fase van de werkzaamheden op de Keppelseweg in Doetinchem is op 7 oktober afgerond. Verkeer kan dan rijden over de Keppelseweg tot aan het Zaagmolenpad. Ook kan het verkeer weer gebruikmaken van de Dorpsstraat in Laag-Keppel en de IJsselweg en Jonker Emilweg. De gemeente Bronckhorst sluit de Eldrikseweg in Laag-Keppel af van 10 tot en met 28 oktober voor doorgaand verkeer. ze laten in deze periode bermstenen plaatsen om de bermen te verstevigen en verdere schade te voorkomen. Door de verkeersomleidingen verplaatste het verkeer zich naar de Eldrikseweg. De bermen van deze smalle weg zijn daardoor kapotgereden. Bestemmingsverkeer mag wel over het werkvak rijden.

De gemeente Doetinchem voert groot onderhoud uit aan de Keppelseweg. Dat gebeurt in 2 fasen. De eerste fase is klaar per 7 oktober. Fase 2 start 10 oktober en duurt tot 2 december. Dan wordt het deel van de Energieweg tot aan de Loolaan/IJsselstraat aangepakt. Het (vracht)verkeer wordt omgeleid. Bedrijven en winkels blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bij het werken aan de weg doen de gemeenten en de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk. En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt.

De gemeenten en de provincie roepen weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.