© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

Bij het opbouwen van een nieuwe brug over het kanaal in Lochem is woensdagochtend een zeer ernstig ongeval gebeurd. Meerdere personen zijn bekneld komen te zitten, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland spreekt over vier gewonden. Op de plek van het ongeval is veel politie, brandweer en ambulance aanwezig. Ook werden er kort na het ongeluk drie traumahelicopters opgeroepen.

Het ging iets na 11.00 uur mis bij het inhijsen van brugdelen. Medewerkers van een bouwbedrijf waren bezig om bogen in te hangen op de brug toen één van die bogen begon te wiebelen en naar beneden viel. Deze boog viel op een stelling of platform waar mensen aan het werk waren. Iets voor het middaguur meldde de VNOG dat er sprake is van vier gewonden. Even voor 13:00 uur kwam het bericht dat er twee personen zijn overleden en twee andere zijn zwaargewond geraakt.

Projectleider Max Schurink zag het ongeval gebeuren. “Een boog die omhoog gehesen werd, is uit de stroppen naar beneden gevallen. We weten nog niet wat er precies gebeurd is, maar dit is een zeer ernstig ongeval. Ik vind dit heel dramatisch wat er gebeurd is” aldus Schurink.

© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

De Goorseweg is tussen het centrum van Lochem en de Intratuin volledig afgesloten. De politie houd omstanders op afstand. Automobilisten mogen niet meer over de Goorseweg en fietsers niet meer over het naastgelegen fietspad.

Meer foto’s in ons fotoboek