© Foto: RTV Ideaal (archief)

In het carnavalsweekend zijn er in Oost Gelre 9 personen ‘betrapt’ op het gebruik van drugs in het openbaar. De drugs die is aangetroffen is waarschijnlijk 4MMC, in de volksmond ook wel Miauw Miauw.

“Helaas blijkt uit deze controle dat het gebruik van drugs maatschappelijk geaccepteerd is. Door het houden van een controle als deze laten we als overheid zien dat we drugsgebruik niet tolereren en halen we drugsgebruik uit de anonimiteit” aldus Burgemeester Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre. De 9 personen hebben een bekeuring gekregen op basis van artikel 2:74A, drugsgebruik uit de Algemeen Plaatselijke Verordening. Dit artikel verbiedt onder andere drugsgebruik op openbare plaatsen. De hoogte van de boete ligt rond de 400 euro.

Eind 2022 heeft de gemeenteraad van Oost Gelre unaniem de motie ‘Drugs d’r uut!’ aangenomen. De motie roept op om drugsgebruik hard aan te pakken onder andere op feestjes en bij evenementen. Hiermee wil de gemeenteraad het drugsgebruik uit de taboesfeer halen. Op basis van deze motie, het preventie- en handhavingsbeleid Alcohol- en Drugs en signalen uit de samenleving worden acties tegen drugsgebruik georganiseerd.