De Feestfabriek heeft een intern onderzoek ingesteld naar de toekomst van Mañana Mañana. Ondanks een noodoproep lukte het dit jaar niet om winst te maken met het festival, toch ziet de organisatie toekomst.

“We zijn op dit moment een heel plan aan het schrijven hoe we het festival aantrekkelijker kunnen maken voor bezoekers”, zegt Ronnie Degen, directeur van De Feestfabriek. “Dat plan is nu in de maak, dus ik kan er verder niet zoveel over zeggen.” Dit jaar luidde de festivalorganisator vlak voor de start van het festival de noodklok over de tegenvallende kaartverkoop. Hoewel het iets aantrok, waren de meer dan twintigduizend gasten niet voldoende om zwarte cijfers te schrijven. Dat bevestigt Degen, die niet in wil gaan op het exacte verlies.

Sinds het vertrek uit Vorden, in 2021, lijkt het qua bezoekers tegen te vallen voor Mañana Mañana. Of dat te maken heeft met het verder weggaan van het eigen achterland? “Wij wijten dat echt aan de coronacrisis, waardoor mensen meer keuzes zijn gaan maken”, zegt Degen, die desondanks aangeeft dat ook de locatie wordt onderzocht. “Dat wordt allemaal onderdeel van de toekomstvisie, maar de ambitie om door te gaan met het festival is er zeker. Wij vinden het nog steeds een mooie formule.

Voor volgend jaar staan de data van het festival overigens al ingepland. Mañana Mañana vindt van 6 tot en met 9 juni plaats bij Kasteel Oolde, in Laren.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8