Afgelopen week lichtten studenten van de Ad Logistiek (Logistics Management) hun vak toe en lieten ze zien hoe werken en studeren eruitziet bij het Grensland College. Ze spraken namelijk met burgemeester Otwin van Dijk en wethouder Marco Bennink. De gesprekken vielen in de smaak en de ideeën om andere bedrijven te bezoeken, vlogen over tafel.

Naast de gesprekken met studenten, spraken Van Dijk en Bennink ook met de HAN-docent van de opleiding, Jan Bert Rijnberk. Ad staat voor Associate degree, een tweejarige deeltijd hbo-opleiding. Het Grensland College is een samenwerking tussen het Graafschap College, Saxion, Iselinge en de HAN. Samen biedt dit verband deeltijdopleidingen in de Achterhoek aan. Een aantal opleidingen wordt in Winterswijk gegeven, maar de opleiding Ad Logistiek (Logistics Management) wordt in het CIVON in Ulft aangeboden.

Studenten van de Ad Logistiek (Logistics Management) volgen de opleiding op maandagen. Daarnaast werken ze bij een aantal bijzondere logistieke bedrijven in de regio. Bovendien is de opleiding in Ulft voor veel van de studenten veel dichterbij dan wanneer ze de Ad bij een hogeschool zouden volgen.

© Foto: Roel Kleinpenning