© Foto: RTV Ideaal (archief)

Een afvaardiging van de Berkellandse gemeenteraad nam onlangs een kijkje bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Eibergen. Tijdens het werkbezoek werden de raads- en commissieleden verrast door alles wat de bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken, en dat blijkt veel te zijn.

Zo zet de bibliotheek zich onder andere in voor digitale zelfredzaamheid door gratis cursussen aan te bieden om inwoners digitaal vaardiger te maken. Ze leren kinderen om te gaan met 21e eeuwse vaardigheden met behulp van virtual reality. Maar ook het Taalhuis voor inwoners die moeite hebben met schrijven en lezen, en het Informatiepunt Digitale Overheid zijn in de bibliotheek gevestigd.

In 2022 bezochten meer dan 80.000 bezoekers de bibliotheek in Berkelland. De raads- en commissieleden hebben tijdens het werkbezoek gezien, gehoord en ook ervaren wat de bibliotheek voor al deze mensen betekent. Met de hulp van veel enthousiaste vrijwilligers is de bieb een belangrijke plek voor inwoners van Berkelland. Voor de nabije toekomst staan er nog verschillende mooie nieuwe (culturele) activiteiten op de planning, activiteiten die naar verwachting nog meer bezoekers zullen trekken.

© Foto: RTV Ideaal