© Foto: Jeffrey van Londen

Afgelopen zaterdag was er in Steenderen een Op Morgen energiemarkt. Wethouder Wilko Pelgrom en jeugdburgemeester Cato de Gelder van de gemeente Bronckhorst mochten de energiemarkt openen en hebben een smoothie bij elkaar moeten trappen op een speciale smoothie-fiets. Ook waarnemend burgemeester Marja van der Tas bracht een bezoek aan de energiemarkt in Steenderen.

De energiemarkt is bedoeld om inspiratie op te doen over besparingen op de energierekening door bijvoorbeeld te kijken naar isolatie, andere energie als gas, zonnepanelen en duurzaam te investeren in een woning. In de keuken van De Kei was een ‘pop-up’ café met muzikale omlijsting. Ook kon er een demonstratie gevolgd worden met koken en bakken met inductie.

Om er een belevingsmarkt van te maken konden bezoekers aan diverse energieke activiteiten deelnemen. Denk aan de challenge ‘Fiets je eigen smoothy bij elkaar’ en een prijsvraag. Verschillende organisaties en particulieren gaven presentaties over praktische ervaringen ten aanzien van de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing.

Meer foto’s in ons fotoboek