De politie op zoek naar mensen die meer weten over twee inbraken in de wijk ‘de Schatberg’ in Lichtenvoorde op dinsdag 19 oktober. ”Heb je iets gehoord, gezien of beschik je over beelden? Meld dit dan. Denk naast bewakingscamera’s ook aan dashcams en videodeurbellen. Alle informatie, hoe klein ook, kan het onderzoek helpen” aldus de woordvoerder.

Overdag, rond 15:30 uur, was het raak aan de Delstraat. Twee personen vluchtten weg toen een bewoner thuiskwam. Het zou gaan om twee mannen in een groene en een paarse hoodie. Ze zouden zijn gevlucht in een kleine, mogelijk grijskleurige, auto met buitenlands kenteken.

Ook bewoners van de Sweelinckstraat kregen een vervelende verrassing toen ze rond 18:30 uur thuiskwamen. De dader of daders wisten de woning overhoop te halen en waren inmiddels gevlogen. Deze inbraak heeft ook overdag, ergens tussen 15:00 uur en het tijdstip van thuiskomst, plaatsgevonden.

Vooralsnog is er niemand aangehouden maar het politieonderzoek loopt. Meldingen doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Politie