Performance Racing Achterhoek, beleefde een uitstekend finaleweekend tijdens het laatste evenement van het IRRC. Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard lieten een zeer goede indruk achter op het stratencircuit in het Duitse Frohburg en sloten het seizoen met een goed gevoel af.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag, waren de omstandigheden tricky en fris. De Performance Racing-coureurs, hadden veel rijtijd en konden al snel een goed ritme vinden. Na twintig minuten was het Jorn Hamberg die de polepositie voor zichzelf wist te bemachtigen. Hiermee had hij zijn teamgenoot terugverwezen naar plek twee. Het Performance Racing team stond er dus goed bij in de IRRC Supersport klasse. Virgil-Amber Bloemhard was ook goed op dreef, maar door een aantal rode vlag-situatie kon hij niet de juiste snelle ronde neerzetten. Zo stond de coureur van het Hengelose raceteam op een achtste plek gekwalificeerd.

Het waren de Performance Racing-coureurs die op de eerste twee plekken stonden voor de twee te verrijden races in Frohburg, Beide mannen hadden een goede start en gingen samen achter Pierre Yves Bian aan. De teamgenoten gingen het gevecht met elkaar aan om de tweede positie in de wedstrijd.

De tweede race in Frohburg, kan de boeken ingaan als één van de mooiste races van het afgelopen seizoen. Wederom waren het Jorn Hamberg en Ilja Caljouw die met elkaar het gevecht aangingen. Na drie ronde had IRRC Supersport 2021-Kampioen Pierre Yves Bian, die op moest geven met een technisch probleem.

Foto: Madli Hanson